Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον των Επιτροπών Δικαιοσύνης, Επιστημών, Εμπορίου και Μεταφορών της Γερουσίας, ο CEO του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, Mark Zuckerberg απάντησε σε μια ερώτηση που σχετίζεται με την περίπτωση το Facebook να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο στο κινητό σας με στόχο να προβάλει στους χρήστες στοχευμένες διαφημίσεις.

Πρόκειται για μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που δύσκολα … πεθαίνουν, με τον Mark Zuckerberg να αρνείται κατηγορηματικά ότι το Facebook παρακολουθεί τους χρήστες του χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο στο κινητό τους ή στον υπολογιστή τους όταν ερωτήθηκε σχετικά από τον Γερουσιαστή Gary Peters.

Ο Gary Peters ζήτησε από τον Mark Zuckerberg να απαντήσει με ένα “ναι ή όχι” σχετικά με το αν το Facebook χρησιμοποίησε ήχο από προσωπικές συσκευές των χρηστών του για να εμπλουτίσει τις πληροφορίες για τους χρήστες του και να συλλέξει πρόσθετα δεδομένα για να στοχεύει καλύτερα με τις διαφημίσεις του και ο CEO του Facebook απάντησε “όχι”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook εξήγησε ότι οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με ήχο, αλλά πως κάτι τέτοιο δεν σχετίζεται με το είδος παρασκηνιακής κατασκοπείας που έχει ακουστεί από ανθρώπους να μιλάνε. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής Gary Peters ρώτησε: “Έχω ακούσει από κάποιες εκλογικές ομάδες να λένε πως το Facebook χρησιμοποιεί ήχο από τις φορητές συσκευές τους για στοχευμένες διαφημίσεις. Κάτι τέτοιο μαρτυράει ουσιαστικά για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει. Κατανοώ ότι υπάρχουν τεχνικά και υλικοτεχνικά ζητήματα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για την καταγραφή ήχου το ακούω όλη την ώρα. Χρησιμοποιεί το Facebook ήχο από κινητές συσκευές για να εμπλουτίσει τις προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες του;”

Ο Mark Zuckerberg απάντησε: “Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Γερουσιαστή, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής σε αυτό. Μιλάτε για μία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί ότι ακούμε τι συμβαίνει στο μικρόφωνο σας και πως χρησιμοποιούμε (όσα ακούμε). Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Επιτρέπουμε στους χρήστες να τραβούν βίντεο στη συσκευή τους και να τα μοιράζονται. Τα αρχεία βίντεο διαθέτουν επίσης ήχο. Αυτό που κάνουμε, καθώς τραβάτε ένα βίντεο, είναι να το καταγράφουμε και να το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την υπηρεσία καλύτερη, βεβαιώνοντας ότι έχετε ήχο. Είναι αρκετά σαφές αυτό”.

Engadget

  • Like 1
  • Thanks 1