Οι χρήστες μπορούν πλέον να εξάγουν τα δεδομένα συμβάντων τους στο ημερολόγιό τους.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε δύο νέους προορισμούς για τους χρήστες που θέλουν να μετακινήσουν τα δεδομένα τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Σε δημοσίευση blog η εταιρεία ανέφερε πως οι χρήστες θα μπορούν να μετακινήσουν τις εικόνες τους πλέον και στο Photobucket ενώ τις καταχωρήσεις συμβάντων στο Ημερολόγιο της Google.

Ο product manager Hadi Michel ανέφερε πως το εργαλείο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως για να είναι απλούστερο, κάνοντας πιο σαφές στους χρήστες τι μπορούν να μοιραστούν και σε ποιες πλατφόρμες. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν πλέον να ξεκινήσουν πολλαπλές μεταφορές, με καλύτερο έλεγχο στο τι επιλέγουν να εξάγουν σε κάθε μεταφορά.

Πρόκειται για ακόμη ένα χαρακτηριστικό που έρχεται να προστεθεί στο project ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από την Google, το Facebook και τη Microsoft. Οι χρήστες του Facebook μπορούν ήδη να στείλουν τις φωτογραφίες στην υπηρεσία αποθήκευσης εικόνων της Google, καθώς και στο Dropbox, το Blogger, τα Google Docs και το WordPress. Ένα χαρακτηριστικό το οποίο αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου Access Act και επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Πάντως, το Facebook καλεί την κυβέρνηση να κάνει σαφέστερους κανόνες για το ποιος είναι υπεύθυνος για την προστασία αυτών των δεδομένων καθώς μεταφέρονται σε διαφορετικές υπηρεσιες.