Μπορεί το News Feed του Facebook να υποβαθμίζει την ειδησεογραφία, εντούτοις το κενό αυτό θα καλύψει η υπηρεσία βίντεο Watch.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας ενότητας στο Watch με στόχο τη φιλοξενία ειδησεογραφικού περιεχομένου έκτακτης επικαιρότητας. Παρότι δεν ανακοινώθηκε πότε θα συμβεί αυτό ή ποια ειδησεογραφικά μέσα θα εμφανίζονται, ανακοινώθηκε ότι θα δίνεται προτεραιότητα στα τοπικά νέα, ενώ η λειτουργία του Watch μπορεί εύκολα να προσαρμοσθεί.

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που το Facebook ενδέχεται να προωθεί ειδησεογραφικά βίντεο, ακόμη και εάν μειώνει την έμφαση στα άρθρα που μοιράζονται. Πρώτα και κύρια, αφορά τα έσοδα. Ενώ ενδέχεται να μειωθούν το αυθεντικό ειδησεογραφικό περιεχόμενο στο Watch (το οποίο θα «κοστίσει» στο Facebook 45% μείωση των διαφημιστικών εσόδων), θα διατηρηθούν πολλοί χρήστες στην ιστοσελίδα, και κατά συνέπεια θα αυξηθεί η θέαση διαφημίσεων.

Όταν το Snapchat και το YouTube αποτελούν σημαντικές πηγές ενημέρωσης για πολλούς χρήστες, το Facebook μπορεί να μην θέλει να διακινδυνεύσει να χάσει έδαφος. Παράλληλα, θα βοηθήσει να περιορισθούν κάποιες μορφές «fake news», παρόλο που ανάλογης μορφής περιεχόμενο μπορεί να αναρτηθεί και με μορφή βίντεο.

Εngadget