Χρήστες από Messenger και Instagram θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους group και να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους.

Το Facebook Messenger κυκλοφορεί μία σειρά λειτουργιών με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι cross-app ομαδικές συνομιλίες με χρήστες Instagram. Πέρυσι, η εταιρεία έδωσε δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ χρηστών σε Messenger και Instagram, αλλά τώρα, οι χρήστες θα μπορούν να ξεκινήσουν ομαδικές συνομιλίες με επαφές τους από Instagram και Messenger.

facebook-instagram-omadikes-sinomilies-2.JPG.94bab286c3b22c99677ab0c1d34c51e4.JPG

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν δημοσκοπήσεις στα προσωπικά μηνύματα στο Instagram, ενισχύοντας τη δυνατότητα δημοσκόπησης που υπάρχει ήδη στο Messenger. Το Messenger προσθέτει επίσης μια δυνατότητα που εμφανίζει όλους όσους πληκτρολογούν ταυτόχρονα σε μία ομαδική συνομιλία, ανεξάρτητα από την εφαρμογή την οποία συνομιλεί ο χρήστης. Επιπλέον, καθώς το Instagram ολοένα και περισσότερο «αγκαλιάζει» το περιεχόμενο που περιλαμβάνει βίντεο, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα λειτουργία Watch Together του Messenger για να βλέπουν ταυτόχρονα δημοσιεύσεις του Instagram, όπως βίντεο από διάφορα κανάλια.

Αυτές οι ενημερώσεις έρχονται λίγες ώρες πριν η εταιρεία καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας για τις ψυχικές βλάβες που έχουν προκαλέσει Instagram και Facebook Αλλά αυτές οι προσθήκες έχουν να κάνουν περισσότερο με μια ξεχωριστή κυβερνητική έρευνα για τις λειτουργίες του Facebook. Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μήνυση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ισχυριζόμενη ότι το Facebook είναι ένα μονοπώλιο που πρέπει να «σπάσει». Αλλά καθώς τα μεμονωμένα προϊόντα του Facebook βασίζονται το ένα στο άλλο όλο και περισσότερο, θα μπορούσε να επιτρέψει στην εταιρεία να υποστηρίξει ότι αυτές οι εφαρμογές εξαρτώνται η μία από την άλλη και δεν μπορούν να διαχωριστούν. Τον περασμένο μήνα, καθώς το Messenger γιόρτασε τη 10η επέτειό του, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία σκέφτεται το Messenger ως «έναν συνδετικό ιστό».

facebook-instagram-omadikes-sinomilies-3.JPG.d43cb061a36cc617e06a874e1a187ed6.JPG

Εκτός από τις ενημερώσεις που φέρνουν Facebook και Instagram πιο κοντά, το Messenger έφερε και μερικές διασκεδαστικές ενημερώσεις, όπως μια σουίτα θεμάτων αστρολογίας για τις συνομιλίες αλλά και νέα αυτοκόλλητα και φίλτρα AR Instagram.