Όσοι χρήστες έχουν το «standalone» VR headset Oculus Quest θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλη την «βιβλιοθήκη εμπειριών» του Rift μέσω του χαρακτηριστικού Oculus Link.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, CEO της Facebook από την κεντρική σκηνή του Oculus Connect 6, σηματοδοτώντας την έναρξη του συνεδρίου.

Το χαρακτηριστικό Oculus Link θα επιτρέψει στους χρήστες του γνωστού VR headset Oculus Quest να το συνδέσουν στον υπολογιστή τους μέσω ενός απλού καλωδίου USB-C, μετατρέποντας ουσιαστικά το standalone headset τους σε ένα… Oculus Rift.

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί με τα περισσότερα καλώδια USB-C και πως θα διατεθεί τον Νοέμβριο. Χάρη στο Oculus Link, το headset Oculus Quest –που στοιχίζει $399 στην έκδοση 64GB- μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο VR headset. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να το μεταφέρει παντού απολαμβάνοντας πιο απλές εμπειρίες, αλλά όταν θελήσει να τρέξει περισσότερο απαιτητικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, θα αρκεί να το συνδέσει απλώς στο PC του για να τις απολαύσει.

Engadget

 

  • Like 3