Παρόλο που στη μακροσκελή του ανάρτηση ο Zuckerberg επαναλαμβάνει τη σημασία διάφορων λειτουργιών που έχουν ενσωματωθεί στην πορεία στο κοινωνικό δίκτυο, όπως ο Έλεγχος Ασφαλείας (Safety Check), δίνει επίσης κάποια στοιχεία για τα καινούρια «όπλα» που επιστρατεύονται για τον «πόλεμο» κατά των ψευδών ειδήσεων.
Ο ίδιος αναφέρει πως το Facebook χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, για να αποτρέψει τη διάδοση «κίτρινων» ή ανυπόστατων ειδήσεων. Πλέον, οι αλγόριθμοι που παρακολουθούν τι διακινείται στο κοινωνικό δίκτυο, τα μέλη του οποίου αγγίζουν περίπου το 1,86 δισ. παγκοσμίως, θα μπορούν να αξιολογήσουν μία είδηση με βάση τη συμπεριφορά των χρηστών.
Έτσι, η νέα ένδειξη που λαμβάνουν υπόψη τους είναι αν οι χρήστες έχουν πραγματικά διαβάσει κάποιο άρθρο που κοινοποιούν. Αν ένα άρθρο κερδίζει απήχηση από χρήστες που το μοιράζονται να το έχουν διαβάσει, ενώ την ίδια στιγμή όσοι το έχουν διαβάσει δεν το κοινοποιούν, τότε οι αλγόριθμοι θα το αξιολογούν ως μη αντικειμενικό.
Έρευνες έχουν δείξει πως τα περισσότερα μέλη δεν προχωρούν πέρα από τον τίτλο, για να κρίνουν κατά πόσο αξίζει να μοιραστούν μία ανάρτηση που φθάνει στο χρονολόγιό τους. Επομένως, η συμπεριφορά των χρηστών ίσως βοηθήσει το κοινωνικό δίκτυο να εκτιμήσει πιο αξιόπιστα το περιεχόμενο κάθε post.
Ο Zuckerberg σημειώνει επίσης πως η ίδια ένδειξη θα αρχίσει επίσης να χρησιμοποιείται σύντομα, για να εντοπίζονται και οι λογαριασμοί που διακινούν συστηματικά ψευδείς ειδήσεις.
Site: DigitalTrends
ΣΧΟΛΙΑ (30)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση