Η δημοφιλής fintech, N26, εγκαινιάζει μια νέα λειτουργία συναλλαγών στην εφαρμογή της, το N26 Crypto.

Οι χρήστες θα μπορούν να διαπραγματεύονται εύκολα αγοροπωλησίες κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας χρήματα που έχουν στο λογαριασμό τους στην N26. Στο παρασκήνιο της λειτουργίας, η N26 συνεργάζεται με την Bitpanda για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών και την αποθήκευση των crypto.

Η N26 πρόκειται να αναπτύξει σιγά σιγά το N26 Crypto σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αρχικά, μόνο ορισμένοι χρήστες στην Αυστρία θα έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία ενώ άλλες χώρες θα αποκτήσουν τη λειτουργία κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η εταιρεία θα επιτρέπει να αγοράζετε, να πουλάτε και να κατέχετε 100 διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Η νεοσύστατη εταιρεία σχεδιάζει ακόμα να προσθέσει άλλα 94 περιουσιακά στοιχεία crypto αργότερα μέσα στον επόμενο χρόνο. 

Το N26 Crypto θα είναι προσβάσιμο από το δεύτερο tab της εφαρμογής, και το οποίο έχει πλέον μετονομαστεί ως "Finances". Από αυτή την οθόνη, θα βρείτε τα Spaces σας, τους εικονικούς σας δηλαδή λογαριασμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε κάποια χρήματα στην άκρη ως έναν αυτόματο τρόπο αποταμίευσης. Τα Spaces μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κοινόχρηστοι λογαριασμοί με κάποιον άλλο χρήστη της N26.

Κάτω από τη λίστα των χώρων σας, υπάρχει μια νέα ενότητα "Trading" (Συναλλαγές) με το χαρτοφυλάκιο των crypto σας. Η N26 εμφανίζει όλα τα crypto που έχετε στη διάθεσή σας, την αξία των θέσεων σας και πώς αυτές έχουν αλλάξει τις τελευταίες 24 ώρες, εβδομάδα, μήνα ή έτος. Κάθε φορά που θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε κάποια κρυπτονομίσματα, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί αγοράς ή πώλησης, να επιλέξετε ένα crypto (ή να το αναζητήσετε) και να εισάγετε ένα ποσό. Η N26 εμφανίζει τόσο τη συναλλαγματική ισοτιμία όσο και το ποσό που θα πληρώσετε σε τέλη.

2209_Crypto-MVP-PR-App-Screen-All-Screens-1920x1080-EN.webp.70617cb4cf12dbdf0f758cabed71ce10.webp

Ακόμα η N26 σχεδιάζει να χρεώνει 1,5% για τις συναλλαγές bitcoin και 2,5% για όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα, ,μια χρέωση που είναι ίδια με αυτή που πληρώνουν οι χρήστες στην εφαρμογή της Bitpanda. Οι χρήστες που πληρώνουν 16,90 ευρώ το μήνα για το N26 Metal θα πληρώνουν 1% και 2% σε τέλη συναλλαγών για bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αντίστοιχα.

Το κύριο πλεονέκτημα με το N26 Crypto είναι ότι συνδέεται άμεσα με τον υπάρχοντα τραπεζικό σας λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να φορτώσετε χρήματα σε διαφορετικό λογαριασμό συναλλαγών, να μεταβείτε στην εφαρμογή Bitpanda (ή σε άλλη εφαρμογή) και στη συνέχεια να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Ομοίως, όταν κάνετε εξαργύρωση με το N26 Crypto, θα λάβετε ευρώ στον κύριο λογαριασμό σας N26 χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε χρήματα πίσω στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Η N26 δεν είναι η πρώτη fintech startup που δημιουργεί αυτή τη διασύνδεση της εφαρμογής της με την Bitpanda. Η γαλλική εφαρμογή πληρωμών Lydia συνεργάστηκε επίσης με την Bitpanda για να εισαγάγει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης μετοχών, πολύτιμων μετάλλων, κρυπτονομισμάτων και ETFs στην εφαρμογή της πέρυσι. Ακόμα, η Revolut, ένας από τους ανταγωνιστές της N26 στο fintech τομέα, παρέχει παρόμοια λειτουργία εδώ και καιρό, αν και η λύση της N26 θεωρείται πιο «ολοκληρωμένη».

Την περασμένη εβδομάδα, η N26 μοιράστηκε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2021. Ενώ τα ακαθάριστα έσοδα αυξήθηκαν κατά 50% και έφτασαν σε περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά της έξοδα αυξήθηκαν επίσης με ραγδαίο ρυθμό, με αποτέλεσμα ζημία ύψους 170 εκατ. ευρώ. Φυσικά, η N26 έχει επίσης συγκεντρώσει μέσω χρηματοδοτήσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Χάρη σε αυτές επενδύσεις, η εταιρεία έχει χρόνο για να βρει πώς θα έχει περισσότερα έσοδα από τους χρήστες της, διατηρώντας παράλληλα τα λειτουργικά της έξοδα υπό έλεγχο. 
 

  • Like 1