Η Revolut, μια από τις δημοφιλέστερες fintech startup τράπεζες, εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εικονικών χρεωστικών καρτών, οι οποίες προορίζονται για αγορές στο Internet. 

Αν και οι χρήστες της υπηρεσίας είχαν παρόμοια δυνατότητα με ένα μικρό κόστος, το νέο πρόγραμμα της Revolut διαφοροποιείται στο ότι κάθε εικονική κάρτα είναι αναλώσιμη με διάρκεια ζωής μόνο για μία συναλλαγή αφού απενεργοποιείται για πάντα μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Αυτό είναι χρήσιμο σε σενάρια όπου ο ο χρήστης επιθυμεί να γίνει μέλος σε μια υπηρεσία όπως αυτή του Spotify ή του Amazon Prime, οι οποίες κατά την εγγραφή ενός λογαριασμού ζητούν ένα αριθμό πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας προκειμένου να τη χρεώσουν μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις όπου ο χρήστης δε θέλει να δώσει τα στοιχεία της πραγματικής του κάρτας, η Revolut δίνει τη συγκεκριμένη λύση η οποία παράλληλα παρέχει και προστασία στην περίπτωση που η ιστοσελίδα στην οποία πραγματοποιείται μια αγορά, δεν είναι αξιόπιστη αφού κάθε νέα προσπάθεια χρέωσης της εικονικής κάρτας θα αποτύχει. 

Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη στα Premium μέλη της Revolut που πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή, ενώ το κόστος κάθε νέας χρεωστικής ή εικονικής κάρτας μέσα από το λογαριασμό του μέλους, έχει χρέωση €6, με ανώτατο όριο την έκδοση 5 συνολικά καρτών.

Techcrunch

 

  • Like 2