Όπως αναμενόταν, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει εκ νέου τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές με το Android smartphone τους.

Αυτό γίνεται εφικτό με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Winbank η οποία προσθέτει τη λειτουργία Winbank Pay σε κάθε android smartphone που ενσωματώνει NFC τσιπ. Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν η πρώτη τράπεζα που έδινε τη δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές με το smartphone τους ήδη από το 2016 με την εφαρμογή Wallet app, όμως η λειτουργία της είχε σταματήσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας ασυμβατότητας με τις τελευταίες εκδόσεις του Android.

winbank_pay_4.jpg.a31e5fb0dd0ac88c606e6f22bc6551d3.jpg

Ο πελάτης της τράπεζας που θέλει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Winbank Pay, πρέπει να ολοκληρώσει μια μικρή διαδικασία κατά το άνοιγμα της εφαρμογής και στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει το σχετικό εικονίδιο που εμφανίζεται στην αρχική οθόνη της εφαρμογής και στο άνω μέρος. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει την κάρτα που θα χρησιμοποιήσει και πατώντας το σχετικό πλήκτρο, να φέρει το smartphone του σε κοντινή απόσταση από το POS προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανέπαφη πληρωμή.

Το Winbank Pay έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες προτάσεις συστημικών τραπεζών για Android smartphones όπως αυτές των Alpha Bank και Eurobank ενώ μέσα στο χρόνο αναμένεται παρόμοια λύση και από την Εθνική Τράπεζα.

  • Like 7