Τη διαδικασία ελέγχου των επιβατών κατά την επιβίβασή τους σε μια πτήση της, επιθυμεί να κάνει πιο γρήγορη η AEGEAN, παρουσιάζοντας σήμερα την υπηρεσία Digital ID.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής της AEGEAN για smartphones, και επιτρέπει σε επιβάτες εσωτερικού της AEGEAN και της OLYMPIC Air μετά την πραγματοποίηση του check in, να ενσωματώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης με μια απλή διαδικασία.

Απαραίτητη προυπόθεση είναι ο κάτοχος του smartphone να έχει εγκατεστημένo το Gov.gr Wallet app προκειμένου να αντληθούν από εκεί τα απαραίτητα στοιχεία. Συγκεκριμένα δημιουργείται ένα ψηφιακό δελτίο ταυτότητας για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας, το οποίο  ενσωματώνεται άμεσα στην κάρτα επιβίβασης. Διευκρινίζεται ότι όταν το ελληνικό Gov.gr Wallet αποκτήσει πανευρωπαϊκή ισχύ, η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί και σε πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BoarbingPassDigitalID_visual.jpg.1be2033f47c9252111580024cf530782.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, "για την επίτευξη της πιστοποίησης του χρήστη και την επαλήθευση των στοιχείων των επιβατών, η υπηρεσία «Digital ID» της AEGEΑΝ είναι διασυνδεμένη με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Gov.gr Wallet και πληροί όλα τα πρότυπα ασφάλειας και κρυπτογράφησης βάσει προδιαγραφών, για διαδικτυακές συναλλαγές". 

  • Like 10
  • Thanks 1
  • Sad 3