Η εφαρμογή Threads του Instagram λανσάρει  μια νέα λειτουργία με την ονομασία "Tags", η οποία είναι πλέον διαθέσιμη παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά hashtags που χρησιμοποιούνται σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το X (πρώην Twitter), τα tags του Threads έρχονται με μια αλλαγή.

Κατά τη δημιουργία μιας ανάρτησης στο Threads, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν ένα tag πατώντας το σύμβολο # και πληκτρολογώντας το θέμα τους. Αυτό που κάνει τις tags να ξεχωρίζουν είναι ότι δεν περιορίζονται σε μία μόνο λέξη. Οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν μια ολόκληρη φράση, συμπεριλαμβανομένων των κενών και των ειδικών χαρακτήρων, σύμφωνα με την εξήγηση του Mosseri. Ωστόσο, υπάρχει ο περιορισμός της μίας ετικέτας ανά δημοσίευση.

Η λειτουργία των tags στο Threads αντικατοπτρίζει στην ουσία αυτή των hashtag. Όπως εξηγεί ο Mosseri, "Εάν κάνετε κοινή χρήση στο Threads, [τα tags είναι] ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στη σύνδεση με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα θέματα για τα οποία μιλάτε. Και για όλους, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσουν να εμβαθύνετε στα ενδιαφέροντά σας".

Το λανσάρισμα των tags από τη Meta, ακόμη και με το όριο του ενός tag ανά δημοσίευση, είναι αξιέπαινη, καθώς φαίνεται να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για τον περιορισμό της ενόχλησης του spam των hashtag. Ωστόσο, η επιτυχία της λειτουργίας εξαρτάται από την υιοθέτησή της από τους χρήστες και την αποτελεσματικότητά της στη διευκόλυνση των συζητήσεων γύρω από συγκεκριμένα θέματα. 

Η ιδέα των tags στο Threads  δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο με χρήστες στην Αυστραλία. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η λειτουργία και κατά πόσο θα ενισχύσει τη δέσμευση και την αλληλεπίδραση των χρηστών στην πλατφόρμα Threads. Η εφαρμογή σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να λανσαριστεί τις επόμενες ημέρες και στην Ευρώπη.

  • Thanks 1