Η Meta επέλεξε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διαδικτυακές υπηρεσίες, ανοίγοντας το δρόμο για το λανσάρισμα του Threads στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Meta σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Threads σε όλη την Ευρώπη τον Δεκέμβριο, τηρώντας τις πολιτικές της ΕΕ, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα χωρίς την ανάγκη δημιουργίας προφίλ.

Το Threads έκανε την εμφάνισή του αρχικά στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ως ανταγωνιστής της ολοένα και πιο αμφιλεγόμενης πλατφόρμας X του Elon Musk, γνωστή προηγουμένως ως Twitter. Το Threads συγκέντρωσε γρήγορα 100 εκατομμύρια χρήστες την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, αν και έκτοτε σημείωσε πτώση. Αυτή τη στιγμή, η πλατφόρμα που ανήκει στη Meta διαθέτει περίπου 73 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αριθμός που επισκιάζεται από τα 365 εκατομμύρια του X.

Η απόφαση επέκτασης στην ΕΕ αναμένεται να ενισχύσει την παγκόσμια διεύσδυση του Thread, αλλά η ταχύτητα και η κλίμακα αυτής της ανάπτυξης μένει να φανεί. Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προέβλεψε ότι το Threads θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει σε μια βάση χρηστών ενός δισεκατομμυρίου τα επόμενα χρόνια. Το Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν γρήγορα έναν λογαριασμό Threads, έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αν και χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να φτάσει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών. Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, δήλωσε επίσης ότι η κατάργηση του λογαριασμού σας στο Threads δεν θα έχει πλέον ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του συνδεδεμένου λογαριασμού σας στο Instagram, αντιμετωπίζοντας ένα παλαιότερα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

  • Like 1
  • Thanks 1