Το Messenger έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο app του Instagram και όλα δείχνουν ότι το μεγαλόπνοο σχέδιο του Facebook μπήκε σε εφαρμογή.

Το Facebook ποτέ δεν έκρυψε τα πλάνα του σε ό,τι αφορά το messaging στις πλατφόρμες του, αφού είναι γνωστή η πρόθεση της πλατφόρμας να ενοποιήσει την ανταλλαγή μηνυμάτων σε Facebook, Instagram και WhatsApp. Μετά από μήνες ζυμώσεων μάλιστα, φαίνεται πως έχουμε μπει στη φάση υλοποίησης του σχεδίου, τουλάχιστον με βάση τα όσα παρατηρήθηκαν πριν λίγες ώρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

ezgif.com-webp-to-jpg.jpg.37dc8c236433d9fcedc9be4bd31ad3c8.jpg

Όπως αναφέρουν χρήστες σε iOS και Android λοιπόν, με το που εκκίνησε το app του Instagram παρατήρησαν μία οθόνη που τους ενημέρωνε για “έναν νέο τρόπο αποστολής και λήψης μηνυμάτων στο Instagram” περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και το λογότυπο του Messenger. Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι συνομιλίες είναι πλέον περισσότερο πολύχρωμες, υποστηρίζουν πλήθος emoji, προσφέρουν δυνατότητα απάντησης με ένα απλό swipe ενώ είναι πλέον δυνατή η ανταλλαγή μηνυμάτων “με φίλους που χρησιμοποιούν το Facebook”. Για την ενεργοποίηση όλων των παραπάνω, ο χρήστης πρέπει να πατήσει το πλήκτρο “Update”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα, αναφέρεται ότι οι χρήστες του Instagram δεν είναι δυνατό να στείλουν μηνύματα σε εκείνους του Facebook μέσα από το πρώτο. Με δεδομένο ότι η εν λόγω ενημέρωση έχει διατεθεί για την ώρα στις ΗΠΑ, ενδεχομένως το Facebook να δίνει στην κυκλοφορία σταδιακά λειτουργίες της.

  • Like 1