Το Instagram φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή που θα ανταγωνιστεί το Twitter, όπου το κείμενο -αντί των φωτογραφιών- θα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.

Με βάση ένα slide που έχει διαρρεύσει, η εφαρμογή φέρει την κωδική ονομασία P92 ή Barcelona και θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους στο Instagram. Οι followers, το handle, το bio και η επαλήθευση θα είναι τα ίδια με αυτά της κύριας εφαρμογής του Instagram. Η εφαρμογή θα διαθέτει ένα stream όπου οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν μηνύματα με κείμενο μήκους έως 500 χαρακτήρων με συνημμένους συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο. Ο σχεδιασμός της εφαρμογής φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός του Instagram και του Twitter και υπάρχει η πιθανότητα να κάνει την εμφάνισή της ακόμα και τον επόμενο μήνα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και θα κυκλοφορήσει ως ανεξάρτητη εφαρμογή, η λειτουργικότητά της θα βρίσκεται ενσωματωμένη και στην κύρια εφαρμογή του Instagram.

image.png.28d398337382f1edb21a75a4096b75eb.png

Η Meta φαίνεται ότι έχει προσθέσει εξαρχής πολύ καλά εργαλεία ελέγχου, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν ποιος μπορεί να τους απαντήσει και να αναφέρει το λογαριασμό τους. Οι λογαριασμοί που έχουν μπλοκαριστεί στο Instagram δεν θα έχουν τα απαραίτητα δικαιώματα στη νέα υπηρεσία. Η νέα εφαρμογή κειμένου του Instagram θα έχει επίσης ένα στοιχείο αποκέντρωσης και σύντομα θα είναι συμβατή με άλλες παρόμοιες εφαρμογές όπως το Mastodon. Οι χρήστες στις άλλες εφαρμογές θα μπορούν να αναζητούν, να ακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με προφίλ και περιεχόμενο αν είναι δημόσια ή αν είναι ιδιωτικά και έχουν εγκριθεί ως followers.

Εάν τελικά κυκλοφορήσει ευρέως, η νέα εφαρμογή θα μπορούσε να κάνει το Instagram έναν ακόμη πιο δημοφιλή προορισμό για την ανταλλαγή ενημερώσεων τύπου tweet. Με τις συνεχείς εξελίξεις στο Twitter, πολλοί άνθρωποι αναζητούν μια νέα πλατφόρμα για να μοιράζονται τις σκέψεις τους. Ενώ πλατφόρμες όπως το Mastodon και το Bluesky έχουν συναντήσει κάποια επιτυχία, μια εφαρμογή Instagram με βάση το κείμενο θα προσέφερε έναν τρόπο στους ανθρώπους που έχουν ήδη δημιουργήσει followers στην πλατφόρμα να συνεχίσουν να δημοσιεύουν χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσουν από την αρχή σε μια νέα πλατφόρμα.

Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες, αλλά παρείχε μια δήλωση τον Μάρτιο σχετικά με τις προσπάθειές της να διερευνήσει ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για την ανταλλαγή ενημερώσεων κειμένου.

  • Like 1