Σε ακρόαση στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ζήτησε συγνώμη για τις βλαβερές επιπτώσεις των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά και εφήβους.

Μετά από παρότρυνση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Josh Hawley, ο Mark Zuckerberg σηκώθηκε όρθιος και απευθύνθηκε σε οικογένειες που κρατούσαν φωτογραφίες των παιδιών τους, τα οποία όπως είπαν, είχαν υποστεί βλάβες από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την έναρξη της ακρόασης, η επιτροπή των Γερουσιαστών παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο μιλούσαν παιδιά που εκβιάστηκαν και εκφοβίστηκαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, οι Γερουσιαστές αφηγήθηκαν ιστορίες νέων και εφήβων που αυτοκτόνησαν επειδή δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον εκβιασμό για χρήματα που δέχτηκαν από σεξουαλικά αρπακτικά μετά την ανταλλαγή φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο.

«Μήπως θα θέλατε τώρα να ζητήσετε συγγνώμη από τα θύματα που ζημιώθηκαν από το προϊόν σας;» ρώτησε ο Γερουσιαστής Josh Hawley, σημειώνοντας ότι η ακρόαση μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση. Μετά από μία ανταλλαγή φράσεων, ο Mark Zuckerberg σηκώθηκε από την καρέκλα του, γύρισε και απευθύνθηκε στις οικογένειες:

«Λυπάμαι για όσα περάσατε όλοι σας. Κανείς δεν θα έπρεπε να περάσει τα πράγματα που υπέστησαν οι οικογένειές σας… και ακριβώς για αυτόν τον λόγο επενδύουμε τόσα και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθεια σε όλο το εύρος του κλάδου για να διασφαλίσουμε ότι κανένας άλλος δεν θα αναγκαστεί να υποφέρει όσα υπέστησαν οι οικογένειες σας».

Ο Josh Hawley επέκρινε τον Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια μιας φραστικής ανταλλαγής μεταξύ τους: «Το προϊόν σου σκοτώνει ανθρώπους» είπε ο Γερουσιαστής στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta, κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκονται οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και Threads. Στην ακρόαση, συμμετείχαν επίσης τα σημαντικότερα στελέχη μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως των TikTok, Snap και X.

 

  • Confused 3
  • Sad 1