Το WhatsApp θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να στέλνουν φωνητικές σημειώσεις ή μηνύματα χωρίς να ανησυχούν για την καταγραφή ή την κοινοποίηση τους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα WABetaInfo, Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πρόκειται σύντομα να διαθέσει ευρέως ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτοκαταστρεφόμενες φωνητικές σημειώσεις. Με απλά λόγια, θα τους επιτρέπεται να ορίσουν ώστε η αναπαραγωγή ή η προβολή μίας φωνητικής σημείωσης ή μηνύματος να πραγματοποιείται μία και μοναδική φορά προτού αυτοκαταστραφεί. Έτσι, δεν υπάρχουν και πολλοί λόγοι πλέον να καλέσετε κάποιον στο τηλέφωνο για να δηλώσετε κάτι και δεν επιθυμείτε να κάνετε διάλογο.

Το χαρακτηριστικό λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο όπως όταν αποστέλλετε μία φωτογραφία μέσω του WhatsApp που επιθυμείτε να προβληθεί μία και μοναδική φορά από τον παραλήπτη. Όταν ηχογραφείτε μια φωνητική σημείωση, βλέπετε τον αριθμό «1» μέσα σε έναν κύκλο. Απλώς κάνετε κλικ στον αριθμό και όταν αποστείλετε το φωνητικό σας σημείωμα, ο παραλήπτης θα μπορεί να το ακούσει για μία μόνο φορά προτού εξαφανιστεί. Αυτό σημαίνει ωστόσο ότι αφού το δημιουργήσετε δεν θα μπορείτε να ακούσετε το μήνυμα, για να διαπιστώσετε αν σας αρέσει η… φωνή σας ή για να αξιολογήσετε όσα είπατε. Επίσης, αν ο παραλήπτης για κάποιον λόγο διακόψει την ακρόαση του μηνύματος προτού ολοκληρωθεί η αναπαραγωγή του δεν θα μπορεί να το ξανακούσει.

Με τη δημοτικότητα των φωνητικών σημειώσεων να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, η νέα αυτή λειτουργία μοιάζει με εξαιρετική επιλογή για να στείλετε σε κάποιον τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού της υπηρεσίας streaming σας, ενδεχομένως πληροφορίες από κάποια κάρτα σας ή για να… κουτσομπολέψετε χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να εκτεθείτε. Η δυνατότητα εγγραφής ηχητικών μηνυμάτων μίας χρήσης βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμαστική φάση (beta testing) τόσο για συσκευές Android όσο και για iPhone. Σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουν περισσότεροι χρήστες-testers προτού διατεθεί ευρέως.