Η Meta, η μητρική εταιρεία του WhatsApp, παρουσιάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ δύο διαφορετικών λογαριασμών WhatsApp σε μία μόνο συσκευή Android.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg. Η λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες σε όλους τους χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Η παρουσίαση του νέου χαρακτηριστικού αποσκοπεί στην απλοποίηση της διαχείρισης των συνομιλιών για τους χρήστες που διατηρούν ξεχωριστούς λογαριασμούς για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να έχει έναν λογαριασμό αφιερωμένο στην επαγγελματική επικοινωνία και έναν άλλο για προσωπικές αλληλεπιδράσεις με φίλους και οικογένεια.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για τη χρήση αυτής της λειτουργίας. Κάθε λογαριασμός WhatsApp απαιτεί μοναδικό αριθμό τηλεφώνου και κάρτα SIM. Ως εκ τούτου, οι χρήστες που επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν δεύτερο λογαριασμό θα χρειαστούν είτε ένα τηλέφωνο συμβατό με multi-SIM ή eSIM είτε ένα επιπλέον τηλέφωνο με δική του κάρτα SIM.

Η αρχική διαδικασία εγκατάστασης περιλαμβάνει τη λήψη ενός κωδικού πρόσβασης μιας χρήσης μέσω SMS στο δεύτερο τηλέφωνο ή στην κάρτα SIM του. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι απαραίτητος για να αποκτήσετε πρόσβαση στον δεύτερο λογαριασμό στην κύρια συσκευή. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα επαλήθευσης, η πρόσβαση και στους δύο λογαριασμούς είναι δυνατή από την κύρια συσκευή χωρίς να απαιτείται η δεύτερη συσκευή ή η κάρτα SIM. Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν από την Ellie Heatrick, εκπρόσωπο της WhatsApp.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Meta για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του WhatsApp σε πολλές συσκευές. Το 2021, εισήγαγε μια λειτουργία πολλαπλών συσκευών που επέτρεπε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους στο WhatsApp από διάφορες πλατφόρμες, όπως Android tablets, προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο και υπολογιστές. Πρόσφατα η εταιρεία επέκτεινε αυτή τη λειτουργία για να συμπεριλάβει και επιπλέον smartphones, εξαλείφοντας τον περιορισμό της χρήσης ενός λογαριασμού σε ένα μόνο τηλέφωνο.

  • Like 5