Οι χρήστες για να δείξουν την υποστήριξή τους, θα μπορούν να αγοράζουν «creator coins» από τους δημιουργούς.

Το Patreon αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει στους δημιουργούς να προσφέρουν κρυπτονομίσματα για λόγους κέρδους, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, τα στελέχη της Patreon, Jack Conte και Julian Gutman, δήλωσαν πως η εταιρεία «αξιολογούσε» τη χρήση κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανότητας να επιτρέπονται τα «creators coins» που μπορούν να αγοράζουν οι θαυμαστές για να δείξουν την υποστήριξή τους. Οι χρήστες θα μπορούσαν να αποκομίσουν σημαντικές ανταμοιβές ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε ειδικό περιεχόμενο που προορίζεται μόνο για κατόχους νομισμάτων.

Ο Conte δεν ανέφερε αν η Patreon έχει ήδη διαθέσει προσωπικό για να δουλέψει στα παραπάνω projects αλλά δήλωσε πώς η εταιρεία «το σκέφτεται». Η εταιρεία παρ’ όλα αυτά είχε συζητήσει τη δυνατότητα να επιτραπούν τα «νομίσματα δημιουργών» κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά η ιδέα μπήκε τελικά στο «ράφι» καθώς αντιμετώπιζε τις συνέπειες των αυστηρότερων προτύπων περιεχομένου για ενήλικες που είχε θέσει η Mastercard.

Ο Gutman πρόσθεσε ότι η Patreon «ενδιαφέρεται» να μελετήσει τα πιθανά οφέλη των NFT και των σχετικών τεχνολογιών για δημιουργούς που θέλουν να διατηρήσουν μια επιχείρηση. Τα NFT έχουν ενισχύσει την αξία της ψηφιακής τέχνης, οδηγώντας μερικές φορές σε πωλήσεις αξίας εκατομμυρίων, αλλά υπάρχουν επίσης ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες σχετικά με τον εξαιρετικά κερδοσκοπικό χαρακτήρα της αγοράς και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της τεχνολογίας που βασίζεται σε blockchain.

Δεν θα ήταν περίεργο αν τελικά το Patreon «αγκάλιαζε» τα κρυπτονομίσματα, τα NFT ή και τα δύο. Το Patreon τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συγκέντρωσε $90 εκατομμύρια μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπηρεσία προσπαθεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους δημιουργούς. Μια νέα στάση για τα κρυπτονομίσματα μπορεί να δελεάσει τους παραγωγούς περιεχομένου, οι οποίοι προς το παρόν πρέπει να πάνε αλλού εάν θέλουν να ασχοληθούν με «περισσότερη» τεχνολογία.