Πρόταση εξαγοράς έκανε στην Pinterest Inc. η εταιρεία PayPal Holdings Inc. η οποία επιθυμεί να εξαγοράσει την ιστοσελίδα «digital pinboard» έναντι $45 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με πηγές.

Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών αναμένεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τον δεσμό των ψηφιακών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce). Αν ολοκληρωθεί, η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει και αφορά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεπερνώντας και την εξαγορά του LinkedIn από την Microsoft το 2016 ύψους $26,2 δισεκατομμυρίων.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησαν καθώς οι χρήστες του Διαδικτύου αγοράζουν όλο και περισσότερο αντικείμενα που βλέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολουθώντας συχνά «influencers» σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok. Η απόκτηση του Pinterest θα επιτρέψει στην PayPal να επωφεληθεί από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της κοινωνικής δικτύωσης και να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της με την εισροή εσόδων από διαφημίσεις στα ταμεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία PayPal προσέφερε $70 ανά μετοχή (κυρίως σε μετοχές και όχι σε μετρητά) για την εξαγορά του Pinterest με την PayPal να αισιοδοξεί ότι θα ανακοινώσει την συμφωνία πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση των εσόδων/ κερδών της για το τρίμηνο στις 8 Νοεμβρίου. Οι πηγές των Bloomberg και Reuters πάντως προειδοποίησαν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το παραμικρό και πως όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν ενώ εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν απάντησαν στα αιτήματα των παραπάνω ειδησεογραφικών πρακτορείων για σχολιασμό.  

Αφότου οι πληροφορίες έγιναν γνωστές, η αξία της μετοχής του PayPal υποχώρησε  κατά 4,9% για να κλείσει στα $258,36 ενώ η αξία της μετοχής του Pinterest εκτινάχθηκε κατά 12,8% στα $62,68.

Η PayPal ήταν μεταξύ των εταιρειών που ευνοήθηκαν από την πανδημία του COVID-19, καθώς περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να ψωνίσουν διαδικτυακά και να πληρώσουν λογαριασμούς για να αποφύγουν να βγουν εκτός σπιτιού. Η αξία της μετοχής της αυξήθηκε κατά περίπου 36% τους τελευταίους 12 μήνες, με την χρηματιστηριακή αξία της να αποτιμάται στα σχεδόν $320 δισεκατομμύρια. Η Pinterest αποτιμάται περίπου στα $13 δισεκατομμύρια πλέον σημειώνοντας επίσης μεγάλη άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.