Μετά το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας της στους χρήστες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία PayPal ανακοίνωσε ότι τώρα επιτρέπει και στους χρήστες της στο Ηνωμένο Βασίλειο να αγοράζουν, να κατέχουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα μέσω του λογαριασμού PayPal που διαθέτουν.

Σε ανακοίνωση της, η εταιρεία PayPal λέει πως οι χρήστες της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να αγοράζουν, να κατέχουν και να πωλούν Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin cash μέσω του λογαριασμού τους. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές των κρυπτονομισμάτων ενώ θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η δυνατότητα πώλησης και αγοράς κρυπτονομισμάτων πρωτολανσαρίστηκε για τους χρήστες του PayPal app στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2020. Από τότε, οι χρήστες PayPal στις ΗΠΑ μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα (π.χ. να πληρώσουν για την αγορά ενός προϊόντος χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα) με την νέα μάλιστα υπηρεσία να ενσωματώνεται στο Venmo.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν ακόμα και με £1 κρυπτονομίσματα και πως δεν «κρατάει προμήθεια» για την κατοχή κρυπτονομισμάτων αν και υπάρχει προμήθεια για τις συναλλαγές ή τις μετατροπές σε άλλα κρυπτονομίσματα. Για την ώρα επίσης δεν είναι ξεκάθαρο αν ισχύει και για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο ο ίδιος περιορισμός στο ποσό που μπορεί να αγοράσει κάποιος κρυπτονομίσματα και που φτάνει τα $100.000 (ή το αντίστοιχο ποσό σε λίρες) και ισχύει για τους χρήστες στις ΗΠΑ.