Πρόσφατα, πολλές ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων, βρέθηκαν στο στόχαστρο του γνωστού συστήματος online πληρωμών, του Paypal. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αυτές έχασαν την δυνατότητα να δέχονται πληρωμές μέσω του Paypal καθώς κάτι τέτοιο ήταν ενάντια στους όρους χρήσης του, με την αιτιολογία ότι ιστοσελίδες σαν τις προαναφερόμενες διευκόλυναν την πρόσβαση και την διακίνηση υλικού προστατευμένο από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Άκρως αυστηρή χαρακτηρίζεται τελευταία η στάση που κρατάει το Paypal απέναντι στο Bittorrent και γενικώς σε filesharing υπηρεσίες, αλλά τώρα στρέφεται και εναντίον του Usenet. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, διέκοψε την δυνατότητα αποδοχής χρημάτων σε συνολικά πέντε μεταπωλητές λογαριασμών Usenet, μεταξύ των οποίων και οι XSUsenet, EasyUsenet και Usenet4U.

 

paypalp2p.jpg

 

Αφενός η κίνηση αυτή επηρεάζει και τους χρήστες οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε απολύτως νόμιμο περιεχόμενο, κάνοντας δυσκολότερη την συνδρομή στην υπηρεσία του Usenet, αφετέρου δικαιολογείται και από την προσπάθεια που καταβάλλει να εξαλείψει κάθε μελλοντική κατηγορία εναντίον του, ως προς την εμπορευματοποίηση της πειρατείας.

 

Link.png Site: Neowin