Η δημοφιλής εφαρμογή streaming με την ονομασία Popcorn Time θα αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μία επιτυχημένη νομική πρόκληση των κινηματογραφικών στούντιο του Χόλυγουντ.

Η εφαρμογή με το ιδιαίτερα απλό στην χρήση περιβάλλον εργασίας που κάποιοι ονομάζουν "το Netflix των πειρατών" θα αποκλειστεί με βάση την ίδια νομοθεσία που χρησιμοποιήθηκε ενάντια σε ιστοσελίδες torrent όπως το The Pirate Bay.

 

Παρόλο που το Popcorn Time είναι διαθέσιμο εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχει τραβήξει την προσοχή τόσο των πειρατών όσο και των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία BitTorrent για το κατέβασμα πειρατικού περιεχομένου, και ο ενσωματωμένος media player και ο κατάλογος των ταινιών που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική στους περιστασιακούς χρήστες του Internet.

 

Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet, είναι υποχρεωμένοι να περιορίσουν την πρόσβαση των πελατών τους σε ιστοσελίδες που προσφέρουν downloads του Popcorn Time. Αν και είναι η πρώτη φορά που η εφαρμογή στοχοποιείται κατά αυτό τον τρόπο οπουδήποτε στον κόσμο, το πιθανότερο είναι ο αποκλεισμός να αποδειχτεί αναποτελεσματικός. Εδώ και πολύ καιρό, ιστοσελίδες όπως το The Pirate Bay είναι αποκλεισμένες από τους παρόχους Internet στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά οι χρήστες βρίσκουν τρόπους να έχουν πρόσβαση (χρησιμοποιούν proxies κ.ά). Σύμφωνα με μία έρευνα της εταιρείας Incopro, οι ιστοσελίδες που μπλοκάρονται από τους παρόχους διατηρούν το 73% της κίνησης και συνεχίζουν να προσελκύουν χρήστες.

 

Link.png Site: The Verge