Το Popcorn Time είναι ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές σε υπολογιστές και φορητές συσκευές, κάνοντας streaming από αρχεία torrent που βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το μέλλον της ούτως η άλλως παράνομης υπηρεσίας φαίνεται δυσοίωνο, καθώς σημαντικός αριθμός ατόμων αποχώρησαν από την ομάδα και έτσι, αρκετές εφαρμογές της συγκεκριμένης υπηρεσίας μένουν ανυποστήρικτες. Σύμφωνα με το TorrentFreak, σημαντικοί developers-μέλη του PopcornTime.io, ανακοίνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι αποχωρούν από την ομάδα.

 

Ο developer «SV244», επικεφαλής της εφαρμογής Android TV του Popcorn Time, δήλωσε ότι αφιέρωσε υπερβολικά πολύ χρόνο για την ανάπτυξη της εφαρμογής. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα και να εστιάσει σε άλλα πράγματα που απασχολούν τον ίδιο.

 

Ο developer «Sammuel86» δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για εκείνον να αποχωρήσει, καθώς το project έχει αλλάξει πορεία από τότε που ξεκίνησε με τέτοιο τρόπο, ώστε πλέον η εμπλοκή του σε αυτό να μην είναι εφικτή ούτε νομικά ούτε ηθικά. Την αποχώρησή τους από την ομάδα του Popcorn Time ανακοίνωσαν και οι «phnz» και «KsaRedFX».

 

Όπως αναφέρει το TorrentFreak, η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα ρήξης ανάμεσα σε ιδρυτικά μέλη και developers που συνεισφέρουν στην υπηρεσία, εξαιτίας μιας επικείμενης μήνυσης εναντίον του Popcorn Time.

 

Παρά τις απώλειες αυτές, τα μέλη που παραμένουν στην ομάδα δηλώνουν ότι το Popcorn Time θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Όπως και να έχει, αν τα πράγματα πάνε στραβά για το PopcornTime.io, υπάρχουν αρκετά προγράμματα-κλώνοι ως εναλλακτικές επιλογές.

 

Link.png Site: TheNextWeb