Τέσσερα μέλη της γνωστής ομάδας παράνομου διαμοιρασμού αρχείων γνωστή ως iMAGiNE, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης, έπειτα από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αρχηγός της ομάδας φαίνεται να είναι ο Jeramiah Perkins στον οποίο επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε file sharer, 5 χρόνια φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνεργάτης της ομάδας και εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο Gregory A. Cherwonik καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκισης ενώ ο Sean Lovelady και ο Willie O. Lambert σε 23 και 30 μήνες αντίστοιχα. Ένα πέμπτο μέλος της ομάδας αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη τον ερχόμενο Μάρτιο.

 

Η ομάδα iMAGiNE ήταν ευρέως γνωστή για την εγγραφή και τον διαμοιρασμό ταινιών box office πολύ νωρίτερα από ότι κυκλοφορούσαν αυτές σε DVD. Κατέγραφαν τις ταινίες με χρήση καμερών σε κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ ένα άλλο μέλος είχε επωμιστεί το έργο της καταγραφής του ήχου. Στην συνέχεια ένωναν τις δυνάμεις τους και παρουσίαζαν ένα release το οποίο διαμοίραζαν μέσω δημοφιλών file sharing networks, όπως το Bittorrent.

 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ορισμένες ταινίες που είχε διαμοιράσει το Group, είναι οι The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, Captain America: The First Avenger, Little Fockers, Avatar, The Tourist και Iron Man 2.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1023_3-57561988-93/illegal-file-sharer-gets-hit-with-5-year-prison-sentence/?part=rss&subj=news&tag=title[/url]']cnet.com