Τέσσερα «μεγαθήρια» της δισκογραφικής βιομηχανίας άσκησαν νέα αγωγή κατά της ιστοσελίδας "The Pirate Bay", ζητώντας από τη σουηδική δικαιοσύνη να επιβάλει πρόστιμο στους τρεις ιδρυτές της για όσο διαρκεί η λειτουργία αυτού του δικτυακού τόπου ανταλλαγής δεδομένων.

 

Αυτό τόνισε σε σημερινό της δημοσίευμα η σουηδική εφημερίδα "Ντάγκενς Νίχετερ", λέγοντας ότι οι Universal, EMI, Sony, και Warner υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο της Στοκχόλμης να επιβάλει πρόστιμο στους Φρέντρικ Νέιγ, Γκότφριντ Σβάρτχολμ Βαργκ και Πέτερ Ζούντε για όσο καιρό εξακολουθούν να διευκολύνουν την ανταλλαγή έργων που προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 Απριλίου οι τρεις φερόμενοι ως ιδρυτές του "The Pirate Bay", καθώς και ο φερόμενος ως χρηματοδότης τους, είχαν καταδικασθεί σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και αποζημίωση 30 εκατ. κορώνες - ποσό που αντιστοιχεί σε 2,6 εκατ. ευρώ - για διαφυγόντα κέρδη και τόκους προς την κινηματογραφική βιομηχανία, τη δισκογραφία και τα βιντεοπαιχνίδια. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έχουν ήδη ασκήσει έφεση κατά της εν λόγω αποφάσεως του δικαστηρίου.

 

Source.png Πηγή: tvxs.gr