Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ένας 35χρονος Έλληνας συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία ότι διακινούσε παράνομα το συνδρομητικό σήμα της NOVA μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ειδικούς αποκωδικοποιητές με εγκατεστημένο παράνομο λογισμικό.

 

Είχε προηγηθεί η καταγγελία και η μήνυση κατά αγνώστων της εταιρείας Multichoice Hellas για τις διαδικτυακές αυτές υπηρεσίες, που προσφέρουν το πακέτο της NOVA σε τιμή χαμηλότερη της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της εταιρίας, η οικονομική ζημία για το ελληνικό Δημόσιο από τη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών ανέρχεται στα 16 εκ. ευρώ για την περίοδο 2008-2009.

 

Τον εντοπισμό του συλληφθέντος ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός διαχείρισης δορυφορικών σημάτων και κατασχέθηκαν αρκετοί Η/Υ, δορυφορικοί δέκτες και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου, τον κατηγορεί για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα, περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

 

Source.png Πηγή: tvxs.gr