Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Skype από τη Microsoft

 

Εδώ και λίγες ώρες, το Skype είναι και επίσημα μέλος του ομίλου της Microsoft. Ο κολοσσός του software εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναγγέλλει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, έξι περίπου μήνες μετά την πρώτη συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

 

Μέσα σε αυτό το διάστημα, η συμφωνία εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, καθώς και από τις ελεγκτικές αρχές που ελέγχουν για τυχόν φαινόμενα νόθευσης του ανταγωνισμού. Η Skype, Microsoft, εξαγορά έδωσε το πράσινο φως πριν από έξι ημέρες, προανναγέλλοντας ουσιαστικά την ολοκλήρωση του deal. Το ποσό που κατέβαλε η Microsoft είναι 8,5 δισ. δολάρια, αρκετά πάνω από την εμπορική αξία του Skype.

 

 

Το Skype θα λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητο κομμάτι στο εσωτερικό της Microsoft και ο μέχρι χθες CEO Tony Bates θα είναι ο πρόεδρος του τμήματος και θα δίνει λόγο απευθείας στον Steve Ballmer. Ο Bates δήλωσε ότι στόχος του Skype είναι να έχει καθημερινά ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Το νούμερο, βέβαια, είναι αστρονομικό, αλλά με τη Microsoft να "βάζει πλάτη" μπορεί και να είναι εφικτός αυτός ο στόχος.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr