Τη βελτίωση στις υπηρεσίες του ήχου ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το Skype, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία φίλτρου που μπορεί να αποδώσει ποιότητα σε επίπεδο CD μουσικής. Δεν πρόκειται για καινούργια τεχνολογία καθώς οι προγραμματιστές του δημοφιλούς VOIP προγράμματος επικοινωνίας ξεκίνησαν την ανάπτυξη της Opus τεχνολογίας το 2009, ενώ πριν από λίγες ημέρες πήρε την πιστοποίηση για τη χρήση της από τον οργανισμό IETF.

Ουσιαστικά το Opus καθιστά περιττή την ύπαρξη διαφορετικών φίλτρων για την επικοινωνία μέσω Skype και σύμφωνα με τους δημιουργούς του "βελτιώνει την εμπειρία του ήχου σε ένα μεγάλο φάσμα συχνοτήτων από μονοφωνικές μέχρι και στερεοφωνικές ζώνες ομιλίας και μουσικής¨. Ακόμη αναφέρεται ότι το Opus μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πέρα από τα πλαίσια του Skype, όπως για παράδειγμα η αποθήκευση και το streaming ήχου.

 

Όπως αναφέρθηκε η ποιότητα του ήχου στο Skype θα αγγίζει αυτή του CD, αλλά θα προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τη σύνδεση του εκάστοτε χρήστη. Διαθέτει επίσης πολλαπλούς μηχανισμούς ανίχνευσης σφαλμάτων στο δίκτυο για ποιοτικότερη επικοινωνία χωρίς διακοπές. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε ακόμη την ημερομηνία ενσωμάτωσης του Opus στο Skype.

 

Link.png Site: neowin.net