Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν και έτσι το Spotify ανακοίνωσε σήμερα μια νέα συμφωνία με την Universal Music, μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο, η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές στην ακρόαση νέων άλμπουμ από όσους δεν διαθέτουν κάποιο συνδρομητικό πακέτο στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Spotify, μερικά από τα νέα άλμπουμ που θα κυκλοφορεί από τώρα και στο εξής η Universal Music, θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στους Premium συνδρομητές της υπηρεσίας έως και 2 εβδομάδες πριν αυτά εμφανιστούν στους υπόλοιπους χρήστες. Όπως δηλώνει ο CEO του Spotify, Daniel Ek, «γνωρίζαμε ότι η κυκλοφορία νέων άλμπουμ για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας μας δε θα διαρκούσε για πάντα και γι'αυτό δουλέψαμε σκληρά για να βρούμε την κατάλληλη ευέλικτη πολιτική». Ο Ek προσθέτει ακόμα ότι «οι καλλιτέχνες που ανήκουν στη Universal μπορούν να επιλέξουν να κυκλοφορήσουν τη μουσική τους πρώτα στους συνδρομητές του Spotify και για διάστημα 2 εβδομάδων, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να ακούσουν νωρίτερα απ' όλους τη δουλειά τους».

 

Σημαντική είναι η διευκρίνηση ότι η συμφωνία των δύο εταιρειών αφορά μόνο τα άλμπουμ και όχι τα singles τα οποία θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα και για τους μη συνδρομητές, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους. Επιπλέον η συμφωνία αυτή αναμένεται να ακολουθηθεί και από τις υπόλοιπες δύο κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες, τη Sony Music και τη Warner Music ανοίγοντας έτσι το δρόμο του χρηματιστηρίου για το Spotify.

 

Link.png Site: TheVerge