Τζίρος της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε το Spotify. Οι επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνουν προβλέψεις για ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα The Information.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σουηδία έχει καταγράψει άνοδο των εσόδων της κατά 40% από το 2016, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.  Η εταιρία είναι η κορυφαία παγκοσμίως στον τομέα του music streaming και ανταγωνίζεται, μεταξύ άλλων, τους «γίγαντες» Apple και Amazon.

Η Spotify κατέθεσε εμπιστευτικό αίτημα στις χρηματιστηριακές αρχές για μια δοκιμαστική δημόσια έγγραφή στο χρηματιστήριο και σκοπεύει σε επίσημη είσοδο στο πρώτο μισό του 2018, γεγονός θα επέτρεπε σε ορισμένους μακροπρόθεσμους επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

Επίσης στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε απώλειες σε λειτουργικά έσοδα μεταξύ 70 εκατ. και 90 εκατ. ευρώ, γεγονός που τοποθετεί σε ετήσια βάση τις λειτουργικές ζημίες της στα 300 εκατ. ευρώ.

Η αξία του Spotify διαμορφώθηκε περί τα 19 δισ. πέρυσι, το Ιούνιο είχε περισσότερα από 140 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ενώ στους καταλόγους του διαθέτει πάνω από 30 εκατομμύρια τραγούδια, ενώ οι συνδρομές είναι 60 εκατομμύρια, διπλάσιες από αυτές του Apple Music.

Reuters