Το TikTok έχει βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν μουσικούς καλλιτέχνες τόσο σύγχρονους όσο και του παρελθόντος, και τώρα μπορεί να ξεκινήσει τη δική του υπηρεσία streaming.

Όπως αναφέρει το Insider, η μητρική εταιρεία ByteDance έχει καταθέσει αίτηση εμπορικού σήματος στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για το "TikTok Music". Σύμφωνα με την αίτηση, η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες "να αγοράζουν, να αναπαράγουν, να μοιράζονται, να κατεβάζουν μουσική, τραγούδια, άλμπουμ, στίχους... να μεταδίδουν ζωντανά ήχο και βίντεο... να επεξεργάζονται και να ανεβάζουν φωτογραφίες ως εξώφυλλο σε λίστες αναπαραγωγής. Ακόμα θα μπορούν να σχολιάζουν διάφορα τραγούδια και άλμπουμ". 

Η ByteDance διαθέτει ήδη μια εφαρμογή streaming μουσικής που ονομάζεται Resso, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο στην Ινδία, τη Βραζιλία και την Ινδονησία. Αυτή η εφαρμογή διαθέτει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην κατάθεση του εμπορικού σήματος, όπως λίστες αναπαραγωγής, κοινή χρήση τραγουδιών και αλληλεπίδραση της κοινότητας. Επιπλέον, το TikTok ανακατευθύνει τους χρήστες στη Βραζιλία στο πλήρες τραγούδι που υπάρχει στο Resso, όπως σημειώνει το Insider.

Η αίτηση εμπορικού σήματος υποβλήθηκε αρχικά στην Αυστραλία και στη συνέχεια κατατέθηκε στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου. Δεν είναι σαφές αν το TikTok σκοπεύει να βασίσει μια τέτοια υπηρεσία στο Resso, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι θα χρησιμοποιήσει πραγματικά το εμπορικό σήμα πριν το αιτηθεί στις ΗΠΑ - άρα δεν πρόκειται απλώς για ένα placeholder. Η εταιρεία περιγράφει επίσης ότι θα μπορείτε "να κάνετε live streaming ήχου και βίντεο διαδραστικών μέσων προγραμματισμού στον τομέα της ψυχαγωγίας, της μόδας, του αθλητισμού και γεγονότων που λαμβάνουν τώρα χώρα", ως άλλα σενάρια χρήσης.