Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του Twitter, η δημοφιλής υπηρεσία microblogging ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στην υπηρεσία μέσα από την πλήρη ανασχεδίαση της επίσημης ιστοσελίδας η οποία αποκτά πλέον multimedia χαρακτηριστικά.

 

Το νέο twitter.com είναι πολύ πιο γρήγορο και έχει αρκετές ομοιότητες με το γραφικό περιβάλλον της επίσημης εφαρμογής του Twitter για το iPad. Η ιστοσελίδα χωρίζεται πλέον σε 2 μέρη όπου στο αριστερό υπάρχουν τα tweets από τους χρήστες που ακολουθεί ο χρήστης (user stream) και οποιοδήποτε link περιέχεται σε κάποιο από αυτά ανοίγει στη δεξιά στήλη. Αν το tweet περιέχει video, τοποθεσία ή φωτογραφία από κάποια από τις 16 υποστηριζόμενες υπηρεσίες όπως το YouTube, Vimeo, flckr, Ustream κ.α, τότε το περιεχόμενο αυτό θα ανοίξει και αυτό στη δεξιά στήλη χωρίς να χρειαστεί να φορτώσει η ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

 

Το κουμπί more το οποίο φόρτωνε νέες σελίδες με tweets με κάθε πάτημα του πλέον αποτελεί ιστορία αφού τα tweets προστίθονται αυτόματα στην ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια του scrolling στα πρότυπα των Google/Bing images. Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη συντομεύσεων πληκτρολογίου για μια σειρά από λειτουργίες της υπηρεσίας.

 

post-331-129063120957_thumb.jpg

 

Ο πρόεδρος της εταιρείας Evan Williams, αναφέρθηκε παράλληλα και σε εντυπωσιακά στοιχεία για τη χρήση του Twitter. Περισσότερα από 90 εκατομμύρια tweets δημοσιεύονται καθημερινά (το 25% των οποίων περιέχει κάποιο σύνδεσμο) ενώ οι εγγραφές κυμαίνονται περίπου στις 370.000 το ίδιο χρονικό διάστημα. Το ποσοστό χρηστών που συνδέονται μέσω κάποιου φορητού twitter client έχει αυξηθεί κατά 250%

 

Το νέο Twitter.com αναμένεται να εμφανιστεί στους υπολογιστές μας σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Video Video:

Link.png Site: Περισσότερες πληροφορίες