Ένα νέο, σημαντικό κενό ασφαλείας ανακάλυψε χρήστης του Twitter το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους λογαριασμούς των χρηστών του δημοφιλούς micro blogging site. Συγκεκριμένα ο χρήστης Daniel Dennis Jones αναφέρει ότι ο λογαριασμός του παραβιάστηκε και στη συνέχεια αλλάχθηκε το όνομα χρήστη του.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους χάκερς να τροποποιούν τα ονόματα των χρηστών, να δημιουργούν νέους λογαριασμούς με τους οποίους θα εγγράφονται με τα παραβιασμένα ονόματα και να τους πουλάνε. Ο Daniel όταν ανέκτησε την πρόσβαση στο λογαριασμό του είδε όλα του τα tweet να έχουν διαγραφεί, τον αριθμό των ατόμων που τον ακολουθούν να έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά και το όνομα χρήστη του να έχει τροποποιηθεί, ενώ αυτό που χρησιμοποιούσε ήταν πλέον κατοχυρωμένο σε τρίτο λογαριασμό.

 

Οι περισσότερες ιστοσελίδες όταν αντιλαμβάνονται πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης χρηστών μαρκάρουν τους λογαριασμούς ως μη ασφαλείς ή εμφανίζουν μια εικόνα CAPTCHA στην οποία ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογήσει το περιεχόμενό της. Το Twitter δε κάνει χρήση αυτής της λειτουργίας, αλλά όταν σημειώνονται πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης, απαγορεύει τις IP διευθύνσεις. Αυτό είναι εύκολο να προσπαραστεί από τους χάκερς ή κράκερς οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν λιγότερες δικλείδες ασφαλείας.

 

Link.png Site: gizmodo.com