Ένα πάγιο αίτημα χρηστών του Twitter όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από πολλές χώρες κάνει επιτέλους πραγματικότητα το Twitter με τη σημερινή του ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει την επέκταση των Trends σε 160 χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Τα trends η αλλιώς τα trending topics είναι ένας εύκολος τρόπος με τον οποίο η δημοφιλής microblogging υπηρεσία παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή θέματα τα οποία συζητούν ανά πάσα στιγμή οι χρήστες, επιλέγοντας συνήθως να προσθέσουν κάποιο σχετικό hashtag στο tweet τους. Μέχρι σήμερα το Twitter δεν υποστήριζε πολλές γλώσσες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες χρήστες να βλέπουν συνήθως δημοφιλή θέματα από την ..... Τουρκία.

 

Με σημερινή του ανακοίνωση, το Twitter αναφέρει ότι πλέον τα trends υποστηρίζονται συνολικά σε 160 νέες τοποθεσίες στις οποίες εκτός από την Ελλάδα περιλαμβάνεται το Βέλγιο, η Κένυα, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ουκρανία, ενώ έχουν προστεθεί 130 ακόμα πόλεις σε χώρες που ήδη διέθεταν την συγκεκριμένη δυνατότητα.

 

Η ενεργοποίηση των ελληνικών trends έχει ήδη ξεκινήσει και όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα, τα περισσότερα tweets αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουμε με τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ απέναντι από τη Μπαρτσελόνα.

 

greektrends.jpg

 

Σε περίπτωση που δε βλέπετε ελληνικό περιεχόμενo στα trends, θα χρειαστεί να επιλέξετε τη λέξη "Αλλάξτε" δίπλα από τα Δημοφιλή θέματα (trends), στην σελίδα του λογαριασμού σας στο Twitter.

 

Link.png Site: http://blog.twitter.com/2013/04/trends-in-160-locations.html[/url]']Twitter Blog