Ο Kanye West, πλέον γνωστός ως "Ye", ξεμένει με γοργό ρυθμό από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύει το αντισημιτικό του περιεχόμενο.

Την Κυριακή, το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του Ye αφού δημοσίευσε ένα αντισημιτικό tweet στο οποίο ο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης ανέφερε ότι θα έχει μια επιθετική στάση ως προς τους Εβραίους. Στο ίδιο tweet, ο Ye πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να είναι αντισημίτης επειδή οι μαύροι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα Εβραίοι».

Το Twitter επιβεβαίωσε στο Gizmodo την Κυριακή ότι ο λογαριασμός του Ye είχε κλειδωθεί και το αντισημιτικό tweet είχε αφαιρεθεί, λόγω παραβίασης των πολιτικών της πλατφόρμας. Η κίνηση του Twitter έρχεται μία ημέρα μετά τον περιορισμό του λογαριασμού του Ye από το Instagram επειδή υπαινίχθηκε ότι ο ράπερ Diddy, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Sean Combs, “ελέγχεται” από Εβραίους. Οι δηλώσεις του καταδικάστηκαν από ομάδες υπεράσπισης των Εβραίων, οι οποίες προειδοποίησαν ότι η επίκληση αντισημιτικών τροπών όπως ο έλεγχος είναι επικίνδυνη και υποδαυλίζει το μίσος κατά των Εβραίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός του Ye από το Twitter έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο πιθανός μελλοντικός ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk.

Παρόλο που ο Ye δεν ήταν ενεργός στο Twitter από τα τέλη του 2020, επέστρεψε στο Twitter το Σάββατο για να επιτεθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, επειδή τον "έδιωξε" από το Instagram. Η Meta επιβεβαίωσε στο Gizmodo ότι ο Ye δεν είχε διωχθεί από το Instagram, αλλά μάλλον περιορίστηκε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημοσιεύει, να σχολιάζει ή να στέλνει DMs, μεταξύ άλλων και πιθανόν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από τότε που ο Ye επέστρεψε στο Twitter, έχει δημοσιεύσει συνολικά έξι tweet. Τα tweets περιελάμβαναν μια εικόνα ενός μαύρου καπέλου με την ένδειξη "2024" γραμμένη με λευκά γράμματα, μια ανάρτηση που κατακρίνει το πώς ο Zuckerberg θα μπορούσε να τον έχει διώξει από το Instagram και μια ερώτηση προς τους followers του που αναφέρει: "Ποιος νομίζετε ότι δημιούργησε την κουλτούρα της ακύρωσης;"

Το αντισημιτικό tweet που διαγράφηκε από το Twitter καταγράφηκε σε screenshot από αρκετούς χρήστες και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.