Ο Musk έχει προηγουμένως υποδείξει σχέδια για απολύσεις αν αγοράσει το Twitter, αλλά οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο βαθιές από ό,τι φανταζόταν προηγουμένως.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Washington Post, ο Musk σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό του Twitter κατά 75%, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 5.600 υπαλλήλους. Εάν το όραμα του Musk για μια πολύ πιο “λιτή” στη λειτουργία πλατφόρμα υλοποιηθεί, το Twitter θα αναγκαστεί να λειτουργήσει με ένα μικρό μέρος του σημερινού του προσωπικού.

Μεταξύ των ευρύτερων οικονομικών παραγόντων και των συνεχιζόμενων επικρίσεων ότι το Twitter απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις του (τουλάχιστον όσον αφορά τους επενδυτές), η δημοφιλής social media υπηρεσία είχε πάντα στα σχέδιά τηςνα μειώσει το εργατικό τη; δυναμικό. Όμως η μείωση του προσωπικού κατά τρία τέταρτα δεν είναι αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι περισσότεροι. Η Post σημει΄ώνει ότι το Twitter σχεδίαζε ήδη να μειώσει περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του – όμως οι νέες πληροφορίες είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Πάντως αν καιο Musk φέρεται να περιέγραψε το επιθετικό του σχέδιο τους τελευταίους μήνες, συχνά υπάρχει χάσμα μεταξύ των λόγων του και της πραγματικότητας. Ο Musk μπορεί να επιθυμεί να απολύσει το 75% του εργατικού δυναμικού του Twitter όμως είναι εξίσου πιθανό ότι η γνωστή υπηρεσία δεν θα ήταν καν σε θέση να λειτουργήσει με τόσο μειωμένο αριθμό εργαζομένων.

Ο Musk σαφώς δεν έχει θεμελιώδη κατανόηση ορισμένων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ορισμένα από τα οποία θα μπορούσαν να επιλυθούν μόνο με περισσότερες επενδύσεις σε βασικούς τομείς. Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla ήταν πρόθυμος να στηριχθεί στον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter που έγινε πληροφοριοδότης Peiter Zatko, αλλά ορισμένες από τις σοβαρές ανάγκες ασφάλειας και προστασίας που ανέφερε ο Zatko σίγουρα δεν θα επιλύονταν με το ξεκλήρισμα ολόκληρης της εταιρείας. Σύμφωνα με το Techcrunch, ο Musk έχει επίσης ελάχιστα αντιληφθεί τα ζητήματα στο συντονισμό του περιεχομένου που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ένας άλλος τομέας που υπάρχει άμεση ανάγκη από την εμπλοκή περισσότερων ανθρώπων - και όχι μόνο ενός απλού αλγορίθμου που θα τα κανονίζει όλα.

Είναι επίσης απολύτως πιθανό ότι ο αριθμός 75% είναι απλώς άλλο ένα τέχνασμα του Musk για να εντυπωσιάσει τους συνομιλητές του, ίσως τους τραπεζίτες που φλέρταρε για την εξαγορά ή τους διάφορους δισεκατομμυριούχος με τους οποίους αντάλλαξε ενδιαφέροντα μηνύματα

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

  • Like 1
  • Confused 5
  • Sad 3