Από ότι φαίνεται, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις μεγάλες αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και microblogging.

Ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της πλατφόρμας δήλωσε πρόσφατα ότι η πλατφόρμα, παλαιότερα γνωστή ως Twitter θα καταργήσει τη δυνατότητα αποκλεισμού (μπλοκαρίσματος) άλλων χρηστών, εκτός από την περίπτωση των απευθείας μηνυμάτων. Ο Elon Musk που είχε εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία του να καταργηθεί η λειτουργία, δήλωσε ότι «δεν έχει νόημα» να μπλοκάρει κάποιος άλλους χρήστες αφού υπάρχει η δυνατότητα της σίγασης (mute). Η επιλογή σίγασης θα εξακολουθήσει βεβαίως να είναι διαθέσιμη στους χρήστες του X.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λειτουργία αποκλεισμού για να προστατευτούν από την παρενόχληση. Πρόκειται για βασικό χαρακτηριστικό της ασφάλειας της πλατφόρμας εδώ και πολύ καιρό και η κατάργηση του ενδεχομένως να ανοίξει την πόρτα για περισσότερο κακόγουστο περιεχόμενο ή περιεχόμενο μίσους και προκατάληψης στις ειδοποιήσεις και στο feed τους. Επιπλέον, όπως επισημαίνει και το ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ορισμένοι χρήστες μπλοκάρουν διαφημίσεις, διαφημιστικές και εμπορικά σήματα που δεν θέλουν να βλέπουν, γεγονός που ενδέχεται να έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στους στόχους της X, που δεν είναι άλλοι από την προώθηση διαφημίσεων σε όσους περισσότερους χρήστες είναι δυνατόν.

Την Άνοιξη, η X ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη διάθεση του δωρεάν API της, γεγονός που κατέστρεψε πολλές εφαρμογές τρίτων. Μόλις ένα χρόνο πριν, το Twitter συνιστούσε εφαρμογές τρίτων σε χρήστες με στόχο να μετριαστεί η παρενόχληση στην πλατφόρμα. Ένα από τα καλύτερα εργαλεία, το Block Party, εγκατέλειψε τη πλατφόρμα μετά τις αλλαγές στο API. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αμέσως μετά την ανάρτηση του Elon Musk στην πλατφόρμα X σχετικά με το σχέδιο κατάργησης της λειτουργίας αποκλεισμού, η ανταγωνιστική υπηρεσία Bluesky… κατέρρευσε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκε αρκετές επισκέψεις καθώς πολλοί χρήστες του X απομακρύνονται από την πλατφόρμα αναζητώντας μία σωσίβια… λέμβο, καθώς η πλατφόρμα γίνεται όλο και λιγότερο ευχάριστη για εκείνους.

  • Like 5
  • Thanks 1