Σημαντική απόφαση από το Twitter που με μια κίνηση έκπληξη, ανακοίνωσε μέσω του συνιδρυτή και CEO του, Jack Dorsey, ότι θα απαγορέψει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στην πλατφόρμα του.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 22 Νοεμβρίου, με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές τις επόμενες ημέρες. Σε μια σειρά tweet πάντως, ο Dorsey υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας του αναφέροντας ότι το Twitter έλαβε τη σχετική απόφαση επειδή πιστεύει «ότι η εμβέλεια ενός πολιτικού μηνύματος πρέπει να κερδίζεται και όχι να αγοράζεται». Όπως ξεκαθαρίστηκε, ο αποκλεισμός δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις που θα προτρέπουν τον κόσμο να εγγραφεί σε εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσει. Σε άλλο του tweet, o Dorsey αναγνωρίζει ότι η κίνηση αυτή, μπορεί να βοηθήσει τους ήδη επιτυχημένους και γνωστούς πολιτικούς, όμως είναι σίγουρος ότι τα πολιτικά μηνύματα μπορούν να διαδοθούν χωρίς διαφήμιση.

Με την κίνηση αυτή, το Twitter έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Facebook, με τον συνιδρυτή του Mark Zuckerberg να υπερασπίζεται πρόσφατα την παρουσία πολιτικών μηνυμάτων στην πλατφρόμα, υποστηρίζοντας ότι αυτό προτάσει η ελευθερία έκφρασης. Στις 15 Νοεμβρίου, το Twitter θα δημοσιεύσει τους ανανεωμένους κανόνες που θα ισχύουν στην πλατφόρμα του για τις διαφημίσεις, με την ενεργοποίησή τους να γίνεται μία εβδομάδα μετά.

Twitter

 

  • Like 4
  • Thanks 2