Το συνδρομητικό πρόγραμμα Blue του Twitter είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 νέες χώρες στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αναλυτικά, το Blue έρχεται στην Ολλανδία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Ρουμανία, τη Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, τη Δανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Σλοβακία, τη Λετονία, τη Σλοβενία, την Εσθονία, την Κροατία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Η επέκταση αυτή καθιστά τη συνδρομητική υπηρεσία διαθέσιμη σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπό τον Elon Musk, το Twitter Blue ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο με τιμή 8 δολάρια το μήνα, δίνοντας το μπλε τικ σε όσους λογαριασμούς πλήρωναν το αντίτιμο.

Αργότερα, η εταιρεία εισήγαγε χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα ανάρτησης βίντεο διάρκειας 60 λεπτών και tweets μήκους 4.000 χαρακτήρων αλλά και προτεραιότητα στις συζητήσεις. Το πρόγραμμα διαθέτει επίσης ορισμένα παλαιότερα χαρακτηριστικά, όπως μια λειτουργία επεξεργασίας tweet, μια συσκευή ανάγνωσης νημάτων και φακέλους σελιδοδεικτών.

Για να αυξήσει τους συνδρομητές, το Twitter ξεκίνησε ένα ετήσιο πρόγραμμα με 84 δολάρια ετησίως νωρίτερα τον Ιανουάριο. Τις τελευταίες εβδομάδες, το Twitter λάνσαρε επίσης το ετήσιο πλάνο τόσο στο iOS όσο και στο Android με τιμή 114 δολάρια.

Ενώ ο Musk έχει βασιστεί στα συνδρομητικά πακέτα για να φέρει έσοδα, τα πρώτα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και αναφορές, η νέα υπηρεσία Twitter Blue έχει λιγότερους από 300.000 συνδρομητές.