Σημαντικές εξελίξεις είχαμε αυτή την εβδομάδα στο Twitter και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, με την αιφνίδια ανακοίνωση παραίτησης του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, του Dick Costolo, αλλά και με μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Όσον αφορά την παραίτηση του Dick Costolo, αυτή όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να ήταν αναγκαστική, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας μετά την είσοδο της στο χρηματιστήριο, αλλά και την έλλειψη μιας ξεκάθαρης στρατηγικής για το πως μπορεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά ο Jack Dorsey, παλιός CEO της εταιρείας αλλά και συνιδρυτής της, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση και ότι το Twitter ψάχνει ήδη τον επόμενο του CEO ο οποίος δε θα αργήσει να ανακοινωθεί.

 

Σε δήλωση του, ο Costolo αναφέρει «νοιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα του Twitter και όσα μ' αυτή μπορέσαμε να καταφέρουμε μαζί κατά τη διάρκεια των 6 χρόνων που είμαι στην εταιρείας».

 

 

Παράλληλα το Twitter ανακοίνωσε ότι αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα, καταργεί το όριο των 140 χαρακτήρων, μόνο όμως για τη λειτουργία DM ή αλλιώς αυτή των προσωπικών μηνυμάτων που μπορούν να ανταλλάξουν οι χρήστες. Το Twitter σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η αλλαγή αυτή αφορά μόνο τα DM και όχι τα κλασσικά Tweets που μπορεί να δημοσιεύσει κάθε χρήστης στη σελίδα του, αφού μια τέτοια αλλαγή θα αλλοίωνε τη λειτουργία της υπηρεσίας.

 

Link.png Site: Twitter