Η Semiocast, εταιρεία που μελετά και αναλύει τις κινήσεις των πιο διαδεδομένων κοινωνικών δικτύων, πραγματοποίησε μια μελέτη βασιζόμενη σε 2,8 εκατ. tweets. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μέσα σε 48 ώρες ξεκινώντας στις 8 Φεβρουαρίου 2010, με μοναδικό στόχο να καταγραφούν οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο Twitter. Τα μηνύματα αναλύθηκαν μέσω των εξειδικευμένων εργαλείων της εταιρείας, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα να αναγνωριστεί η γλώσσα ενός μικρού κειμένου από ένα σύνολο 41 γλωσσών.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα tweets στην αγγλική γλώσσα μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter έχει έδρα τις ΗΠΑ, ενώ οι χώρες από τις οποίες συγκεντρώνει τους περισσότερους χρήστες, είναι αγγλόφωνες.

 

Παρά τη σημαντική μείωση του ποσοστού της, η αγγλική γλώσσα κατέχει μερίδιο της τάξης του 50% επί του συνόλου. Η Semiocast, προβλέπει συνεχή μείωση του ποσοστού αυτού, καθώς το Twitter γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Επίσημα, το Twitter ανακοίνωσε 50 εκατομμύρια tweets την ημέρα, και υποστηρίζει ότι η μελέτη της Semiocast δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική, από τη στιγμή που στην ανάλυσή της συμπεριέλαβε λιγότερα από 3 εκατομμύρια μηνύματα. Πάντως, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα τελευταία Tweets, όπου θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις οι οποίες δεν είναι στην αγγλική.

 

Link.png Site: techcrunch.com