Σύμφωνα με το Sky News, το Twitter θα καταργήσει τις διαφημίσεις για προϊόντα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τα εικονικά νομίσματα.

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ σε δύο εβδομάδες θα αφορά διαφημίσεις για αρχικές δημόσιες προσφορές, πωλήσεις token, και «πορτοφόλια» κρυπτονομισμάτων. Θα περιλαμβάνει, επίσης, το «μπλόκο» στις διαφημίσεις για συναλλαγές εικονικών νομισμάτων.

Το Twitter είναι το τελευταίο καταφύγιο για αθρόα διαφήμιση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, καθώς σχετικές απαγορεύσεις έχουν αποφασίσει το Facebook και η Google, αφού έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι οι αμερικανικές αρχές που ρυθμίζουν το χρηματοοικονομικό τομέα, όπως η CFTC και SEC, αντιμετωπίζουν τα εικονικά νομίσματα ως επενδυτικά προϊόντα.

Οι αρχές επιτηρούν τις προωθητικές ενέργειες για τα επενδυτικά προϊόντα, καθώς οι πλατφόρμες όπως το Google και Facebook χρησιμοποιούν κυρίως αυτόματα συστήματα για να ελέγχουν τις διαφημίσεις. Επίσης, γίνεται ευρύτερα κατανοητό ότι μετά τη φρενίτιδα για το Bitcoin το 2017, πολλά νέα εικονικά νομίσματα είναι απάτη.

Περίπου οι μισές ICOs (δημόσιες προσφορές) του 2017 - παρόμοιες με την προσφορά μετοχών εταιρειών startups – κατέρρευσαν σε λίγους μήνες, με τους ιδρυτές να εξαφανίζονται με τα χρήματα που συγκέντρωσαν. Άλλες φαινομενικά πιο καλοσχεδιασμένες δημόσιες προσφορές μοιάζουν με απάτες - όπως η BitConnect που υποσχόταν μηνιαία κέρδη 40% και κατέρρευσε τον Ιανουάριο.

Fortune