Η Yahoo απέρριψε και νέα πρόταση εξαγοράς που κατέθεσαν από κοινού η Microsoft και ο επενδυτής Καρλ Αϊκαν, με την προοπτική να μοιραστούν τη μεγάλη διαδικτυακή επιχείρηση.

 

H προσφορά, της οποίας το ύψος δεν έγινε γνωστό, προέβλεπε ότι η Microsoft θα αποκτούσε τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo ενώ ο Αϊκαν θα έπαιρνε την υπόλοιπη εταιρεία.

 

Η Yahoo έλαβε την πρόταση την Παρασκευή και κλήθηκε να απαντήσει εντός 24 ωρών χωρίς δικαίωμα διαπραγμάτευσης των επιμέρους όρων.

 

«Είναι γελοίο να νομίζει κανείς ότι το ΔΣ θα αποδεχόταν μια τέτοια προσφορά» δήλωσε ο πρόεδρος της Yahoo Ρόι Μπόστοκ. «Αν και αυτή η παράδοξη και απρόβλεπτη συμφορά είναι αναμενόμενη από τη Microsoft, δεν θα παρασυρθούμε σε μια συναλλαγή που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων μας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

Η Yahoo επανέλαβε πάντως την πρότασή της να πουλήσει ολόκληρη την εταιρεία στη Microsoft για 47,5 δισ. δολάρια, ή 33 δολάρια ανά μετοχή, πρόταση που είχε απορρίψει τον Μάιο η Microsoft θεωρώντας το τίμημα υπερβολικά υψηλό.

 

Η αρχική πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Microsoft στις 31 Ιανουαρίου αποτιμούσε την εταιρεία στα 31 δολαρίων ανά μετοχή. Την Παρασκευή η μετοχή της Yahoo έκλεισε στα 23,16 δολάρια.

 

Η Microsoft δήλωσε αργότερα ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για το σύνολο της Yahoo, εκτός αν στο τιμόνι της εταιρείας έρθει ο Καρλ Αϊκαν, που κατέχει σήμερα το 5% της Yahoo.

 

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Yahoo που θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου, ο Αϊκαν θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τα μέλη του ΔΣ με τους δικούς του ανθρώπους.

 

Source.png Πηγή: in.gr