Οι προσπάθειες της Yahoo να ανακάμψει δεν φαίνεται να έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εφόσον τα έσοδά της είναι μειωμένα και αρκετά στελέχη έχουν αποχωρήσει. Επιπλέον, βασίζεται αρκετά στην Ιαπωνία, καθώς και στο Alibaba.

Με βάση λοιπόν τη Wall Street Journal φημολογείται ότι η Yahoo μπορεί να προβεί σε πώληση μεγάλου τμήματος της επιχείρησης, καθώς αυτό αποτελεί το βασικό ζήτημα στον μεγάλο αριθμό συσκέψεων, που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην ίδια την εταιρεία.

 

Το εν λόγω σενάριο δεν είναι βέβαιο, ωστόσο φημολογείται ότι ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα, η ίδια η Yahoo δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις φήμες.

 

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2008 η Microsoft είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την Yahoo, χωρίς ωστόσο να το πετύχει. Εντούτοις, δεδομένης της τωρινής κατάστασης της Yahoo, η εξαγορά της από τη Microsoft φαντάζει ευκολότερη.

 

Ακόμη, η εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft θα ενίσχυε τις προσπάθειες της δεύτερης να ενισχύσει τα εγχειρήματά της που σχετίζονται με το internet. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποφασίσει η Yahoo να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ανακάμψει.

 

Link.png Site: Engadget