Όταν η Microsoft δήλωνε πέρυσι ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τους πελάτες της από κυβερνητικά αιτήματα δεδομένων δεν αστειευόταν.

O Γενικός Σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Microsoft, Brad Smith αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία κατάφερε να προσβάλει επιτυχώς μία επιστολή εθνικής ασφάλειας του FBI, που αφορούσε στην αποκάλυψη βασικών πληροφοριών για έναν από τους επιχειρησιακούς πελάτες της. Στο γράμμα από ότι φαίνεται υπήρχε σχετική διάταξη εμπιστευτικότητας μεταξύ της Microsoft και του FBI, που απαγόρευε στο γίγαντα του λογισμικού να γνωστοποιήσει την σχετική αίτηση στον πελάτη της.

 

Παρόλα αυτά, η Microsoft αμφισβήτησε την συγκεκριμένη διάταξη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σηάτλ, δηλώνοντας ότι είναι “παράνομη και ότι παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης” και όπως καταλαβαίνετε, το FBI αναγκάστηκε να αποσύρει την επίμαχη επιστολή.

 

Ο Smith δήλωσε σε μία ανάρτηση του στο επίσημο blog της εταιρείας, ότι τέτοιες αιτήσεις είναι σπάνιες, ωστόσο είναι καλό που γνωρίζουμε ότι η εταιρεία με έδρα το Redmond συνεχίζει να είναι διαφανής σχετικά με τέτοια θέματα, ακόμα και αν γνώριζε, μαζί με άλλες σπουδαίες εταιρείες –όπως οι Google, Facebook, Apple, Yahoo κ.ά- ότι η NSA, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, συλλέγει δεδομένα για πολίτες ή εταιρείες.

 

Link.png Site: Engadget