Το Planner είναι η νέα πρόταση της Microsoft στα εργαλεία οργάνωσης και διαχείρισης εργασιών για ομάδες. Ως παραγωγικό εργαλείο, περιλαμβάνεται μέσα στο Office 365 και από σήμερα θα κάνει σταδιακά την εμφάνιση του στους συνδρομητές της cloud υπηρεσίας.

Η περίοδος δοκιμών η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, φτάνει στο τέλος της, με τη Microsoft να έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές προκειμένου το Planner να γίνει μια αξιόλογη εναλλακτική πρόταση απέναντι σε παρόμοια καταξιωμένα εργαλεία όπως το Trello και το Asana. Η λογική του Planner δε διαφέρει από αυτά τα εργαλεία αφού όσοι συμμετέχουν στις ομάδες και έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα, μπορούν να δημιουργούν στήλες για τα διάφορα στάδια ενός project.

 

Κάθε ενέργεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας εργασίας δημιουργείται στο Planner υπό τη μορφή κάρτας και η οποία μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε διάφορες στήλες ανάλογα με το στάδιο ολοκλήρωσής της. Ένα από τα σημεία που κάνουν το Planner να ξεχωρίζει είναι η άμεση εμφάνιση διαγραμμάτων για την πορεία μιας εργασίας, καθώς και της απόδοσης των μελών που απαρτίζουν την ομάδα προκειμένου να είναι άμεσα ορατή η αιτία καθυστέρησης.

 

 

Εξίσου εύκολα μπορεί να γίνει ο ορισμός μιας συγκεκριμένης εργασίας σε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας, αλλά και η προσθήκη εγγράφων και φωτογραφιών μέσα από το OneDrive.

 

Link.png Site: https://blogs.office.com/2016/06/06/microsoft-planner-ready-for-showtime[/url]/']Office 365