Από ότι φαίνεται η στρατηγική των Universal Apps, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε smartphones, tablets ή PCs έχει αποδώσει καρπούς. Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο αριθμός των εφαρμογών στο Windows Store αυξήθηκε στις 669.000.

Αυτό σημαίνει, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 67% στον αριθμό των εφαρμογών που βρίσκονται στο Windows Store. Επειδή βεβαίως ο αριθμός των εφαρμογών περιλαμβάνει και εφαρμογές για PCs, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών για τις συσκευές Windows Phone είναι μικρότερος.

 

Καθώς ωστόσο όλο και περισσότερες εφαρμογές μετατρέπονται σε “universal apps”, περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των εφαρμογών στο Windows Store να αντιπροσωπεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια το σύνολο των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες για συσκευές Windows Phone.

 

Στο App Store της Apple υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εφαρμογές ενώ στο Google Play Store υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1,6 εκατομμύρια εφαρμογές. Βεβαίως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι πολύ σπουδαίες εφαρμογές, κυρίως από την μεριά της Google, ότι δεν είναι διαθέσιμες στο Windows Store ενώ άλλες δημοφιλές εφαρμογές όπως το Instagram βρίσκονται σε μορφή… Beta εδώ και δύο χρόνια.

 

Υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν αγοράζουν smartphone με Windows Phone εξαιτίας της απουσίας πολλών δημοφιλών εφαρμογών από την πλατφόρμα. Οι developers από την άλλη, δεν αναπτύσσουν εφαρμογές για Windows Phone λόγω του πολύ χαμηλού ποσοστού τους στην αγορά σε ορισμένες περιοχές.

 


gallery_286955_2494_58488.jpg

 


Η Microsoft θα πρέπει να βρει και άλλους τρόπους να δελεάσει τους developers να φέρουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store και θα πρέπει επίσης να βρει τρόπους να πουλήσει πολλά περισσότερα κινητά τηλέφωνα αν θέλει πραγματικά να ανταγωνιστεί τις Apple και Google. Αλλιώς, ενδέχεται να ακολουθήσει τον δρόμο της BlackBerry, που σύντομα θα παρουσιάσει το handset με την ονομασία Priv που τρέχει Android. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Microsoft κερδίζει πολλά περισσότερα χρήματα από το Android (οι κατασκευαστές συσκευών με Android πληρώνουν στην Microsoft χρήματα για να χρησιμοποιούν ευρεσιτεχνίες της) από ότι με τα Windows Phone.

 

Link.png Site: PhoneArena