Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2016, τα έσοδα από το Intelligent Cloud (που καλύπτει όλες τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας) ανέβηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα $6,7 δισεκατομμύρια.

Το Azure Cloud επίσης, που ανταγωνίζεται ευθέως την προσφορά της Amazon (Amazon Web Services), συνεχίζει να αναπτύσσεται με εξαιρετικό ρυθμό σε σχέση με πέρυσι, έχοντας διπλάσια σχεδόν έσοδα (102% αύξηση). Αυτό δείχνει, ότι την ώρα που η επιχείρηση mobile της Microsoft αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα (τα έσοδα στον συγκεκριμένο τομέα μειώθηκαν κατά 71% σε σχέση με πέρυσι), με αποτέλεσμα τα έσοδα του τμήματος More Personal Computing (Windows OEM non-Pro, Surface, Phone, Xbox Live, Search Advertising) της Microsoft να σημειώσουν πτώση 4%, η εταιρεία διατηρεί την δύναμη της. Το παραπάνω group αποτελεί μία ιδιαίτερα ισχυρή πηγή εσόδων για την Microsoft, με το τμήμα Surface να γνωρίζει αύξηση εσόδων κατά 9%, τους ενεργούς χρήστες του Xbox Live να αυξάνονται κατά 33% και τα έσοδα Windows OEM non-Pro να σημειώνουν αύξηση 27%.

 

Τα συνολικά έσοδα της Microsoft για το τρίμηνο έφτασαν τα $20,6 δισεκατομμύρια, με κέρδη περίπου $3,1 δισεκατομμυρίων, και επομένως παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τα περσινά που είχαν φτάσει τα $22,1 δισεκατομμύρια. Η συγκεκριμένη έκθεση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Microsoft, αφού είναι η πρώτη μετά την τεράστια εξαγορά του LinkedIn ($26 δισεκατομμύρια).

 

Link.png Site: Engadget