Τη δυνατότητα εκτέλεσης των εφαρμογών τους σε διάφορα περιβάλλοντα μεταξύ των οποίων και το Kubernetes, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft στα πλαίσια του συνεδρίου Build 2021.

Σε μια Cloud - Native εποχή, οι προγραμματιστές επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα  να μεταφέρουν και να τρέχουν τις εφαρμογές τους στο cloud προκειμένου αυτές να μπορούν να είναι προσβάσιμες από παντού. Οι εγγενείς cloud εφαρμογές φύσικα αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα του cloud όπως τη σταθερότητα, τη μικρή απόκριση, τον υψηλό χρόνο διαθεσιμότητας και τη δυνατότητα άμεσου scalability αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.  Προς αυτή την κατεύθυνση, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τρία εργαλεία για τους προγραμματιστές.

Αρχικά, η εταιρεία δίνει πλέον τη δυνατότητα οι υπηρεσίες του Azure να τρέχουν σε ένα Kubernetes cluster αλλά και στο Azure Arc. Στις υπηρεσίες του Azure που μπορούν να τρέξουν στο Kubernetes περιλαμβάνονται τα App Services, Functions, Logic Apps, API Management και Event Grid ενώ για άλλες λύσεις μεταφοράς, ακόμα και άλλες cloud υπηρεσίες, υπεύθυνο είναι το Azure Arc. 

Επιπλέον από σήμερα είναι διαθέσιμη σε όλους η υπηρεσία Azure Kubernetes on Azure Stack HCI, με τους developers να μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν και να κάνουν deploy τις containerized εφαρμογές τους αλλά και να τις διαχειριστούν. Σε preview έκδοση είναι διαθέσιμη ακόμα και η υπηρεσία "Azure Arc enabled Open Service Mesh" για developers που θέλουν να διανείμουν τις εφαρμογές τους ανάμεσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα. 

  • Like 3