Η Microsoft δίνει σε περισσότερους ανθρώπους -ή τουλάχιστον σε περισσότερους πελάτες - πρόσβαση στις τεχνολογίες του OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι καθιστά πλέον την υπηρεσία Azure OpenAI Service γενικά διαθέσιμη στο κοινό, αφού έδωσε πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό εταιρικών πελατών όταν έκανε το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο του 2021. Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι πελάτες που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία του OpenAI για τις δικές τους cloud εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης του Dall-E AI και του γλωσσικού συστήματος GPT-3.5. Η Microsoft αναφέρει ότι θα προσθέσει "σύντομα" στην υπηρεσία πρόσβαση στο ChatGPT, το οποίο περιγράφει ως μια "βελτιωμένη έκδοση του GPT-3.5".

Ο τεχνολογικός γίγαντας συνδέεται με την OpenAI από τότε που επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην startup που ίδρυσε ο Elon Musk το 2019. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση αναφορών ότι η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις για την επένδυση επιπλέον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία. «Τα μοντέλα AI πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές», δήλωσε προηγουμένως ο επικεφαλής των πλατφορμών AI της Microsoft, Eric Boyd, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

 

Αν και η OpenAI υπάρχει εδώ και καιρό, πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το ντεμπούτο του ChatGPT. Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει μακροσκελείς, συνεκτικές απαντήσεις που δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμες ως απαντήσεις που δημιουργούνται από υπολογιστή. Οι επιδόσεις του ήταν αρκετά καλές ώστε να ανησυχήσει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αντιγραφή εργασιών. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν το ChatGPT από τις σχολικές συσκευές και τα δίκτυα WiFi.

Η ιστοσελίδα “The Information” ανέφερε προηγουμένως ότι η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει το ChatGPT στο Bing, μια κίνηση που ίσως αποβεί κομβική. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές τι θα μπορούσε να προσφέρει το λογισμικό για τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να επιτρέψει στο Bing να επιστρέφει αποτελέσματα σε μια μορφή που είναι πιο φιλική στο χρήστη. Το ChatGPT είναι διαθέσιμο δωρεάν προς το παρόν, αλλά η OpenAI σκοπεύει να το καταστήσει στο μέλλον επί πληρωμή υπηρεσία, έχοντας ήδη ανοίξει μια λίστα αναμονής για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν μια επί πληρωμή έκδοση του chatbot. 

  • Thanks 1